Вийла

Go down

Вийла

Писане by The_Colorful_Girl on 29/12/2008, 11:27 am

ВИЙЛА (Veela)
Характеристика – с кожа като ярка лунна светлина и златистобели коси тези красавици са способни да омаят всеки, но ядосат ли се, показват другия си образ – лицата им се източват в островърхи птичи глави със свирепи човки, а от раменете им израстват дълги люспести криле; талисманите на националния отбор по куидич на България
Произход – най-вероятно от българската вила-самовила или самодива – изключително красива жена, която живее в горите и най-често е хитра и зла!

Спортните фенове често са се поддавали на магията на мажоретките , но рядко са падали от трибуните , както едва не се случва с Хари и Рон при вида на вийлите , съблазнителните "талисмани" на българския отбор по куидич.
Женски духове от източноевропейския фолклор, вийлите са същества способни да променят вида си, обитаващи гори, езера, планини и облаци. В своята животинска форма те се явяват като лебеди, коне, соколи, змии или вълци, но са най-съблазнителни и опасни в човешки вид като красиви момичета с дълги буйни коси, облечени във влажни одежди и танцуващи на светлината на лятната луна. Младите мъже, които попаднат под тяхното влияние, изгубват разсъдака си, стават разсеяни и забравят да се хранят, ният и спят, често дни на ред. Всеки, който е имал нещастието да се натъкне на танцуващи самодиви, трябва да танцува с тях - докато умре от изтощение. И тежко на оня, който влезе в пръстена на феите - утъпкания кръг трява, където са танцували вийли - тъй като ще го сполети беда или болест. Въпреки че понякога благонамерени към хората и споделат лечителските и пророческите си дарби, самовилите често са темпераментни. Те не понасят да ги лъжат или мамят и жестоко наказват онези , които са нарушили обещанието си.
Според някои предания самовилите могат да се омъжват за хора и да имат семейства, очевидно без нинакви отрицателни ефекти и за двата вида. Бабата на Фьодор Делакор, представителката на "Бобатон" в Тримагическия турнир, е вийла, а тя изглежда много мила, стига да й се изпречиш на пътя, естествено ...

*Вийлите, вилите, самовилите и самодивите са едно и също същество!
avatar
The_Colorful_Girl
Скорпиончето на форума! :)
Скорпиончето на форума! :)

Scorpio Брой мнения : 489
Age : 25
Living in: : MJ's Neverland - The World of Magic and Love
Registration date : 26.12.2008

Вижте профила на потребителя http://www.iloveyoumore.dir.bg

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите