Песен за огън и лед (обща тема)

Go down

Песен за огън и лед (обща тема)

Писане by Rain on 30/7/2011, 6:44 pm„Песен за огън и лед“ (на английски A Song of Ice and Fire) е епична фентъзи поредица, чийто автор е Джордж Р. Р. Мартин. Това, което я отличава от повечето творби в жанра, са реалистичните и дълбоко развити персонажи, твърде беглата употреба на магия и постоянните заговори и политически маневри, развиващи се на фона на събитията, описани от автора.

Книгите

Плановете на Мартин са за седем книги, но бройката може и да нарасне. До момента са издадени четири книги.


  • Игра на Тронове (1996)


  • Сблъсък на Крале (1999)


  • Вихър от Мечове (2000)


  • Пир за Врани (2005)


  • Танц с Дракони (12 юли, 2011)


  • Ветровете на Зимата (предполагаемо заглавие)


  • Мечта за пролет (предполагаемо заглавие)

Първоначалните планове са историята да бъде под формата на трилогия, но впоследствие Мартин решава да удвои броя на книгите до шест. След излизането на Вихър от Мечове през 2000 г. той обявява, че следващата книга вероятно ще се нарича Танц с Дракони и действието в нея ще се развива цели 5 години след края на това в последната книга. С времето обаче тази идея не се оказва никак добра и Мартин на практика се вижда принуден да спре да пише Танц с Дракони и да започне цялата работа отначало, написвайки нова книга, която да запълни появилата се празнина. След това обаче възниква нов проблем - докато я пише, Мартин осъзнава, че четвъртата книга започва да става ужасно дълга, а той дори не е близо до завършването ѝ. Тогава Мартин се изправя пред дилема - или да издаде това, което е написал до момента, прекъсвайки историята на книгата по средата, но включвайки всички персонажи, или да издаде книга, описваща завършените истории на приблизително половината персонажи. В крайна сметка той решава, че вторият вариант е по-добър и издава четвъртата книга, озаглавена Пир за Врани, чийто сюжет се фокусира в Кралски Чертог, Речните Земи, Железните Острови и Дорн. Останалите места, важни за сюжета - Севера, Вала, земите отвъд Вала и Източния Континент - са оставени за петата книга. Именно по тези причини паузата между третата и четвъртата книга става едва ли не нарицателна, а феновете са принудени да чакат цели 5 години.

Историята

„Песен за огън и лед“ се развива във фиктивен свят, подобен на средновековна Европа, изключвайки факта, че тук сезоните траят десетилетия. В книгата има десетки главни герои и още много второстепенни, като по-голямата част от събитията се случват на континента Вестерос. След смъртта на крал Робърт Баратеон, редица малки и големи благороднически семейства, които дотогава са били обединени и са живели в относителен мир, започват да се бият за властта. Междувременно, далеч на изток, последната жива наследница на рода Таргариен — кралската династия, от която навремето Робърт е завоювал властта с брутален бунт — набира съюзници, за да си върне това, което ѝ принадлежи по право. Всички тези герои обаче не обръщат внимание на наближаващата зима и на древните демонични заплахи, които идват с нея.

Източник: Wikipedia

_____________________________________________________________________


It's the edge of the world
And all of western civilization
The sun may rise in the east
At least it settles in a final location

Rain
Администратор!
Администратор!

Taurus Брой мнения : 626
Age : 21
Living in: : Somewhere in my mind
Registration date : 26.12.2008

Вижте профила на потребителя http://hallowsandhorcruxes.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите