За Ем Джей ~

Go down

За Ем Джей ~

Писане by The_Colorful_Girl on 28/7/2011, 1:24 pm

За Майкъл
/1958-2009/


[Only admins are allowed to see this image]


От раждането до
включването в Джексън 5
Из Раждането на Майкъл – извадка от „Черно и Бяло” на Катрин Джексън:


„Следващата година на 29 август родих още едно момче.Помня добре този ден.Почувствах се зле когато пътувахме в колата заедно със съседката ни Милдред в колата, когато отивахме да видим строежа на новото училище.Обръщайки обратно Млидред ме върна у дома.Позвъних на майка ми.Заедно с втория ми баща Джон Бриджис тя ме откара в болницата.Скоро след пристигането започнаха болките.През нощтта ми се роди син.
- Искам да го нарека Роналд. – каза майка ми, но предложението й никак не ми хареса. – А какво ще кажеш за Рой?
- О, гоподи, мамо – не.
Тя помисли още малко.
- Измислих го.Майкъл.
- Става. – казах аз.”

Из първия път когато Майкъл е танцувал – отново извадка от „Черно и Бяло” на Катрин Джексън:

„ - Чага-чага-иик! Чага-чага-иик! Чага-чага-иик! – така пееше моята стара пералня.Веднъж, изправена пред нея, проверявах натоварването й и когато се обърнах видях зад себе си Майкъл, който беше на година и половина, почти скрил се под полата ми, с биберон в ръка.Той танцуваше, облечен в ританки, под звуците на пералната машина.Тогава за първи път си помислих, че Майкъл е нестандартно дете.”

Из пръвия път когато Майкъл е пял - из разказ на самия Майкъл:

Веднъж майка му - Катрин, го чула как пее, докато той си оправял леглото. Тя онемяла, когато чула гласа му. След това завела Майкъл при баща му - Джоузеф и му казала, че петото му момче има изключителен талант. Джоузеф, обаче не искал и да чуе, че Майкъл може да пее и заявил, че Джърмейн е вокалиста на Джексън 5 и това няма да се промени...След като майката принудила съпруга си да чуе гласа на Майкъл, той с неохота заслушал. Но щом чул как пее момчето и видял как се движи, той променил мнението си и веднага заявил, че отсега нататък вокалист на групата вече ще бъде Майкъл. Така Майкъл Джексън влязъл в групата на по-големите си братя.Това бил старта на голямата му кариера.Всички се възхищавали на малкия Майкъл.Но той заплатил за това прескъпо, жетвайки за своята кариера една много важна част от живота си, която после нямало как да си върне обратно – детството си.Самия Майкъл разказва, как на път за студиото имало градинка в която винаги имало деца, смеели се, играели на топка, забавлявали се, а той плачел защото би дал всичко само и само да може да изтича и да си играе с тях, вместо да записва песни в студиото. Той не могъл да възстанови тази изгубена част от живота си.За това когато станал на трийсет, си построил свой увеселителен парк, който нарекъл „Невърленд”, в чест на острова от любимата му книга – Питър Пан, а самия Майкъл вярвал че наистина е Питър.Много хора не го разбраха и го осъдиха.Но те нямат представа колко много е преживял той...Но да се върнем отново в детството му...И така минали няколко години.Веднъж на летището във Вирджиния, 13-годишния Майкъл слязъл от самолета заедно с братята си.Разбира се те веднага били разпознати от феновете си и една жена,веднага започнала да говори с тях. После друг човек извикал : Къде е малкия Майкъл? Къде е малкия Майкъл? - и започнал да се оглежда наоколо! Мъж на средна възраст посочил подрастващия Майкъл и любопитния човек казал с погнуса : „Ъъъ, какво е станало с него, изглежда ужасно!”Когато чул тези думи на Майкъл му се прийскало да потъне вдън земя...Той страдал от сериозна форма на акне, и нямал никаква вина за състоянието си, което не спряло да го измъчва през пубертета, а в последствие повлияло и на целият му живот и на това колко Майкъл започнал да се грижи с различни козметики за лицето си.

От Джексън 5 до Солова кариера

Докато Майкъл растял и Джексън 5 се опитвали да развият потенциала си като музиканти, те осъзнали че нямат друг избор освен да напуснат „Мотаун”, която все още им нямала достатъчно доверие за да им позволи сами да пишат песните си.Разбира се този който трябвало да говори с Бари Горди/президента на звукозаписното студио „Мотаун”/ и да му каже за напускането на Джексън 5 бил именно Майкъл.Защото накрая той и братята му стигнали до една точка на пълно отчаяние от „Мотаун”, но никой не казвал нищо.На него му омръзнало да урежда срещи с Бари Горди на които да говори сам.Той бил онзи който трябвало да каже: „Ние, Джексън 5 напускаме Мотаун”.Той отишъл да се срещне с него лице в лице.Това било едно от най-трудните му изпитания.Може би той е щял да си държи устата затворена, но в дома им толкова много се говорело колко са злочести, че влизайки при Бари Горди Майкъл му казал истината.И му признал направо, че той лично не е щастлив.Майкъл знаеше, че бе настъпило време за промяна.За това Джексън 5 следвали своя инстинкт и спечелили, когато решили да потърсят едно ново начало с друга фирма – „Епик”.С подписването на новия договор обаче нищо вече не било същото за Джексън 5.На първо място името „Джексън 5” било запазена марка на „Мотаун” и те нямали право вече да го използват, затова се преименували на „Дъ Джексънс”.На второ място Джърмейн Джексън напуснал групата, защото като зет на Бари Горди той бил станал част от семейството на „Мотаун”.Неговото място заел Марлон, а Ранди официално заел мястото на Майкъл на бонгосите, като бебето на състава.И така новата звукозаписна компания им се доверила и ги оставила сами да пишат песните си.След няколко години по време на шоу програмата „Мотаун 25” Майкъл направил първия си голям пробив като соло артист.Той изпълнил „Били Джийн” и тогава за пръв път направил лунната походка, която моментално се превърнала в негова запазена марка.И оттогава, още с издаването на албума „Трилър” нищо вече не било същото. Той потеглил с братята си на последното им общо турне – „Виктори”, а когато то свършило той обявил, че това е последното му турне с братята му.Това бил краят на „Дъ Джексънс” и началото на звездната карирера на Майкъл Джексън като най-известния музикант на планетата.

От Bad ера до Dangerous ера...

„Трилър” на Майкъл Джексън обиколил света и се превърнал в най-продавания албум за всички времена.Но Майкъл не спрял дотук.В продължение на няколко години той работил върху следващия си албум който също още с издаването си се превърнал в страшен хит –Bad албума...Освен в кариерата на Майкъл, промени настъпили и в личния му живот.През 1988 той закупил просторно ранчо разположено в Северна Калифорния, и заемащо 2700 акра площ, кръщавайки го „Невърленд” в памет на острова „Невърленд” от любимата му книга – „Питър Пан”. В периода от 1986-1991 Майкъл се запознава с току-що прочулия се Маколи Кълкин – звездата от едноименната поредица „Сам в къщи”.Отново следва кратка пауза в кариерата му.Докато през 1991 година Майкъл издава поредния си хитов албум – „Dangerous”.Но през 1993 се случило нещо което разтърсило целия свят, и най - вече самия Майкъл и цялата му кариера.През месец ноември 1993г. 13 годишно момче на име Джордан Чандлър обвинява публично Майкъл в сексуално посегателство върху него.Майкъл е съсипан.Всичко това става по време на турнето Dangerous, а самия Майкъл разбира за обвиненията след края на един от концертите си.Делото бива прекратено с извън съдебно споразумение и голямо обещетение за обвинението. Но оттук нататък нищо вече не било същото... За да продължи да се раздава за феновете си и да дава всичко от себе си за тях, а и поради своята чиста и нежна душа, която била много лесно ранима, хапчетата започнали да го тровят и да превземат тялото му малко по-малко...Слава богу, навреме се намесила Лиз Тейлър – най-добрата приятелка на Майкъл, която той обича като майка.Тя веднага го завела в клиника и след месец-два лечение, той се възстановил и пречистил напълно от лекарствата... Междувременно, по време на обвиненията му помагала друга жена в неговия живот - Лиса Мари Пресли. Тя го напътствала и съветвала през цялото време, а когато всичко стихнало и било сключено извънсъдебното споразумение Майкъл й предложил брак.Всъщност те се срещнали за първи път през далечната 1975, когато 7-годишната Лиса присъствала на концерт на „Джексън 5” /Майкъл тогава бил на 16/. И така през май 1994г двамата се оженили...

От HIStory ера до Invincible ера...

И така след като бурята отминала дошъл ред на новия албум на Майкъл – „HIStory – Past, Present and Future”. И този албум също като останалите постигнал огромен успех.Но в личния живот на Майкъл също се случват много хубави неща.През 1996г. Майкъл се развежда с Лиса Мари Пресли и малко по-късно същата година се жени за медицинската сестра Деби Роу.От брака си с Деби Майкъл се сдобива с две деца – Принс Майкъл Джексън I /13.02.1997г/ и Парис - Майкъл Катрин Джексън/03.04.1998г/. За известно време Майкъл се посвещава изцяло на бащинството, но получавайки огромно вдъхновение от децата си, през 2001г той издава нов албум – „Invincible”.Повечето от песните в албума Майкъл посвещава на децата си.Но от този албум на бял свят излиза само един мини филм – клипа към сингъла „You Rock My World”. Това е така, защото след издаването на албума между Майкъл и „Sony Music Entertainment”избухва скандал.Майкъл очаквал, че правата да управлява албумите си ще му бъдат върнати около ранната 2000 г. Веднъж върнел ли си правата, той би могъл да рекламира материала както пожелаел и можел също да задържи всички облаги.Но, поради различни клаузи от договора, датата на връщане била отложена за много години напред.Майкъл установил, че адвокатът който го представлявал в сделката, представлявал също и „Sony”. Майкъл също бил загрижен и за друг конфликт на интереси.От много години „Sony” се опитвала да купи частта на Майкъл в техния музикален каталог „Sony/ATV”. Майкъл се опасявал, че „Sony” може да се опитат да спечелят от болното място на кариерата му, и в случай че кариерата му наистина се провали, можело да се наложи той да продаде своя дял от каталога.За това Майкъл потърсил раннен изход от неговия договор. Точно преди издаването на „Invincible” той информирал, главата на „Sony” – Томи Мотола, че той напуска „Sony”. В резултат, всички издадени сингли, видео записи и реклами отнасящи се до албума „Invincible” били прекратени.Но това били само част от промените за Майкъл. През 2002г. му се родило трето дете – момченце на име Принс Майкъл II – Бланкет.Майкъл кръстил сина си така, защото когато увиеш някого с одеяло, това значи че много го обичаш.Името на биологичната майка на Бланкет, Майкъл отказва да спомене, но потвърждава, че това е жена с която е имал връзка.

От периода на делото до This Is It...

След раждането на третия син на Майкъл, нещата временно се поуспокоили, но после всичко се преобърнало с главата надолу.През 2002г. британския журналист Мартин Башир предложил на Майкъл да направи филм за него, който да го покаже в истинската му светлина , и с това да покаже че Майкъл, никога не би могъл да нарани невинно дете.Майкъл се съгласил и започнали снимките по настоящия филм "Living With Michael Jackson"/"Да живееш с Майкъл Джексън". Но по време на монтажа, Башир извърта нещата в съвсем друга светлина като по този начин изопачава почти всичко във филма. Когато узнава за това, Майкъл се чувства предаден.Той бе допуснал Башир в дома си, в сърцето си, а той го бе измамил и предал.Във филма има кадри и с момче на име Гавин Арвизо, който е страдал от много тежка форма на рак по цялото тяло.Лекарите били казали на родителите му да се подготвят за погребението му.Случайно или не, Майкъл научил за момчето и болестта му и веднага започнал да се грижи за него, завел го в "Невърленд" и малко по малко го излекувал напълно.Но тук бил следващият кошмар за Майкъл.На 31 януари 2003г. срещу Майкъл започнало ново дело във връзка с обвинението на детето Арвизо който обвинявал певеца в сексуално насилие срещу него...След няколко месеца мъчение в съда, на 13 юни 2005г. Майкъл Джексън официално е обявен за невинен по всички обвинения. И въпреки това никога повече същия.Болката му била огромна.Но минали няколко години и с течение на времето, и посветен на децата си постепенно Майкъл забравил за болката.Докато миналото си отивало идвала промяната.На 05.03.2009г. Майкъл обявил грандиозното си завръщане на официална пресконференция в О2 – залата където от 07.07.2009г. щели да се проведат 50-те концерта от предтоящтото му турне.Няколко месеца той усилено се подготвял за турнето и репетирал усилено...Но на 25.06.2009г. се случило нещастие и целия свят потънал в скръб и сълзи – милиарди фенове по света трябваше да си кажат последно „Сбогом” със своя идол.

_____________________________________________________________________

[Only admins are allowed to see this image]

With Great Power Comes Great Responsibility! ~
avatar
The_Colorful_Girl
Скорпиончето на форума! :)
Скорпиончето на форума! :)

Scorpio Брой мнения : 489
Age : 24
Living in: : MJ's Neverland - The World of Magic and Love
Registration date : 26.12.2008

Вижте профила на потребителя http://www.iloveyoumore.dir.bg

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите